Poging een fotografiemuseum tot stand te brengen van Camera obscura en Daguereotypie tot toestel , album, fotolijst, dokauitrusting... en alles wat er hoort bij het ontstaan en de ontwikkeling van fotografie en cinematografie

donderdag, augustus 09, 2007

stand van zaken

Het werd weer eens hóóg tijd voor een update!
Eerst moesten er echter een aantal items worden veilig gesteld en die heb ik dus inmiddels ergens opgeslagen. Op de afbeeldingen ziet u een keuze uit weer een enorme hoeveelheid aanwinsten. Het zijn zeer speciale items die weer een mooie aanvulling zijn op de inmiddels al omvangrijke collectie. Onder andere is er een fraaie studio/reiscamera uit ongeveer 1890 van de Vughtse fotograaf Van Dijk, maar ook een ongebruikt fotorolletje van Eastman, dat vóór 1899 gebruikt had moeten worden. Verder enkele mooie albums, een afdrukkast, een kleinformaat vergrotingsapparaat, 2 Daguereotypieën en een Kalotypie, een flitsinstallatie, afdrukkast, glasplaatnegatief en het positief ervan...... te veel om op te noemen.

Hoe zit het met de stichting? Nog niet afgewerkt, maar nu toch wel héél dichtbij: gezocht wordt een notaris die als sponsoring de statuten afwerkt en laat passeren. De naam is er ook al, maar die hoort u als het definitief vastligt.
Wordt weer vervolgd.