Poging een fotografiemuseum tot stand te brengen van Camera obscura en Daguereotypie tot toestel , album, fotolijst, dokauitrusting... en alles wat er hoort bij het ontstaan en de ontwikkeling van fotografie en cinematografie

vrijdag, augustus 24, 2007

Mijlpaal


Donderdag 23 augustus 2007, 18.00 uur


Notaris B. van de Graaf, van Notariskantoor Dongen, legt de statuten ter ondertekening voor. Een feestelijke aangelegenheid.


Het is dubbel feest als blijkt dat hij de oprichting van de stichting gratis verricht als vorm van sponsoring.


Uiteraard zijn wij hem hiervoor zéér erkentelijk.








v.l.n.r. oprichter R.Vermeer, notaris B.van de Graaf en mede- bestuurslid Dhr. L. Willemen

dinsdag, augustus 21, 2007

Holmes all sprocket projector 16 mm op 110V, 1815 Orchardstreet, Chicago U.S.A.











vrijdag, augustus 17, 2007

Dit is een toverlantaarn, die meteen ook dienst kan doen als vergrotingsapparaat. Er zit immers een lens in met diafragmamogelijkheden én er is een amberkleurig filter bij, die als dop op de lens moet bij het instellen. Middenin zit in het houten frame een condensorhuis en daarvoor zit de cassette waarin het glaspositief (voor projectie) of het -negatief (voor afdruk/vergroting) geplaatst moet worden. Hij is uit ongeveer 1890/1900 (?) In het lampenhuis moet een lamp met bajonetfitting.

Stereoviewer uit ongeveer 1860

Uit de doka van een glasplaatfotograaf......




woensdag, augustus 15, 2007

Stichting dichter- en dichterbij

Komend weekend worden de statuten afgewerkt en volgende week werkt de notaris de procedure af.
De naam van het museum zal dus binnenkort openbaar worden gemaakt!
Met dank aan de nieuwe sponsor:
Notariskantoor Dongen

Nieuwe aanwinsten

Pathé baby filmprojector, ongeveer 1935

Bullard plaatbalgcamera, ongeveer 1900, mahoniehout, rode balg

Reiscamera met balg voor droge plaat, ongeveer 1890



donderdag, augustus 09, 2007

stand van zaken

Het werd weer eens hóóg tijd voor een update!
Eerst moesten er echter een aantal items worden veilig gesteld en die heb ik dus inmiddels ergens opgeslagen. Op de afbeeldingen ziet u een keuze uit weer een enorme hoeveelheid aanwinsten. Het zijn zeer speciale items die weer een mooie aanvulling zijn op de inmiddels al omvangrijke collectie. Onder andere is er een fraaie studio/reiscamera uit ongeveer 1890 van de Vughtse fotograaf Van Dijk, maar ook een ongebruikt fotorolletje van Eastman, dat vóór 1899 gebruikt had moeten worden. Verder enkele mooie albums, een afdrukkast, een kleinformaat vergrotingsapparaat, 2 Daguereotypieën en een Kalotypie, een flitsinstallatie, afdrukkast, glasplaatnegatief en het positief ervan...... te veel om op te noemen.

Hoe zit het met de stichting? Nog niet afgewerkt, maar nu toch wel héél dichtbij: gezocht wordt een notaris die als sponsoring de statuten afwerkt en laat passeren. De naam is er ook al, maar die hoort u als het definitief vastligt.
Wordt weer vervolgd.